НачалоСвятКадиров се отметна от заявката си да се оттегли

Кадиров се отметна от заявката си да се оттегли

Авторитарният лидер на руския регион Чечения в Северен Кавказ Рамзан Кадиров се отказа от скорошната си заявка за евентуално оттегляне. Той иса в Telegram късно вечерта в понеделник, че изявлението, което е направил два дни по-рано относно възможната му оставка, е било „за да проверя мнението ви“, пише „Свободна “.

В събота чеченският лидер съобщи, че заслужава „безсрочна и дълга“ почивка от поста си и е време да се оттегли. Думите му предизвикаха спекулации дали става въпрос за сериозно решение или Кадиров търси някаква услуга от Кремъл. Кадиров написа в понеделник, че е научил, че неназован руски политик е бил регионален лидер в продължение на 27 години, така че той е „решил да победи този рекорд“.

Лидерът е на 45 и управлява Чечения от 2007 г. В момента е най-дълго управлявалият лидер на руски регион. Руски и международни правозащитни групи от години го обвиняват в тежки нарушения на човешките права на територията, включително отвличания, изтезания, извънебни убийства, включително убийства на негови противници, живеещи в чужбина, и преследване на ЛГБТ общността. Кадиров също изигра важна роля в насърчаването на войната на в и вербува хора да се бият заедно с руските войски.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО