НачалоЗдравеКак да спрем да ядем от стрес?

Как да спрем да ядем от стрес?

Стресът може да повлияе на хранителните навици и да предизвика така нареченото емоционално хранене. То води до преяждане с излишни калории, а както знаем, те от своя страна водят до наднормено тегло с всичките му странични ефекти, сред които и опасните сърдечни заболявания, пише trafficnews.bg.

Ако често се поддавате на този порив да хапвате обилна, калорична и задоволяваща храна, това може сериозно да повлияе на теглото ви. Решението не е в това просто да спрете да ядете, а в това да се справите с корена на проблема – овладяване на стреса.

Когато се стремите към баланс в живота и храненето, това прави управлението на стреса по-лесно. Не си забранявайте любимите храни завинаги. Не се самобичувайте, когато се изкушите. Просто приемете, че тези любими калорични и сладки храни ще са нещо, което ще си позволявате от време на време.

Хобита, разходки, спорт, любими занимания, общуване с приятели са само част от начините, по които да се борите със стреса. Няма как да го премахнете от живота си, защото е навсякъде в ежедневието ви. Вместо това се опитайте да го управлявате. Ако ви е трудно, няма нищо срамно или страшно да се обърнете към специалист, който ще приложи личен подход към това да стабилизирате психиа си.

Бавното хранене и съзнателното поглъщане на всяка хапка с внимание помага да се храните здравословно, пълноценно и осъзнато. Това ще ви предпази от преяждане, защото тялото ви ще има достатъчно време да усети сигналите, че сте сити.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО