„Какво си спомняш, когато забравяш?“ е най-новото заглавие в афиша на театър „Възраждане“

„Какво си спомняш, когато забравяш?“ е най-новото заглавие в афиша на театър „Възраждане“, съобщават от трупата. Следващото премиерно представление е утре вечер.
Драматург е Георги Стайков, а по думите на режисьора Съни Сънински това е спектакъл за паметта като ключ към преодоляване на обратите в живота.
Три приятелки, поставени пред изпитание, търсят изход. Разбира се, в това изпитание е замесен мъж. На пръв поглед банален триъгълник, който води до срив, и поставя героините ни пред въпроса как да продължим. Авторът ни предлага чудесна възможност да изберем решение, простичко и човешко – можем да забравим, да изпаднем в амнезия и да рестартираме живота си, казва Сънински.
Участват Мариана Жикич, Ивет Радулова, Донка Аврамова-Бочева и Боян Младенов.
„Ще се съгласите ли, че липсата на памет е белег на съвремието? И не само заради бързия ритъм на живот и горчивото ежедневие, потока от информация, лавината от събития, от сблъсъци на всеки ъгъл, не – липсата на памет е от прекалената болка която си нанасяме и честата необходимост да взимаме решения. На всяка минута решение, на всеки час важно решение, всеки ден – решаващо значение, всеки месец – фатално решение, всяка година – съдбоноснорешение. Сигурно е трудно да забравиш и да продължиш, но дали именно паметта не е свързана със прошката. Не е ли това разковничето, защото за да простиш – трябва да забравиш“, казва още Съни Сънински.
„Прощаваш, забравяш и продължаваш напред. С това послание ви оставям в „обятията” на спектакъла, но, в крайна сметка, какво си спомняш, когато забравяш, решавате вие“, допълва режисьорът.
Сценографията и костюмите са на Петя Стойкова. Музиката е на Милен Кукошаров.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари