НачалоКултураКалин Врачански и Ирен Кривошиева ще се включат в уъркшопа на "Лий...

Калин Врачански и Ирен Кривошиева ще се включат в уъркшопа на „Лий Страсбърг“

Един от любимците на бъгарса публика Калин Врачански – участник в рейтингови тв сериали и отличен драматичен и комедиен актьор на сцената в постановки като „Тютюн“, „Госпожица Юлия“, „жката Света Богородица“, „За мишките и хората“, „Гарванът“, „Ревизор“ и много други, е сред избраните да се включат в първия у нас метод-уъркшоп на световноизвестния институт по театър и кино „Лий Страсбърг“ с бази в Ню Йорк и Лос Анджелис.

Общо 16 са щастливците, селектирани измежду многото желаещи да се запознаят с методологията, дала на света едни от най-великите актьори като Ал Пачино, Робърт де Ниро, Дъстин Хофман, Джеймс Дийн, Пол Нюман, Джейн Фонда, Мерилин Монро и мнозина още. Сред тях, освен Калин Врачански, са и , Ирен Кривошиева, Жаклин Георгиева, Ясен Атанасов, както и студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. Наред с български актьори, уъркшопът на „Лий Страсбърг“ е привлякъл и международни участници, които пристигнаха в специално за започващия курс. Един от отличниците, завършили уъркшопа, ще получи пълна стипендия, покриваща 12-месечно обучение в института в Лос Анджелис.

„Поздравявам ви за участието в този уъркшоп. Ценим вашите усилия да надграждате уменията си в професията. Вие сте търсещи хора, а ние подкрепяме и винаги ще бъдем партньори именно на и за хора, които искат да се развиват. Вярвам, че тази инициатива ще ви е изключително полезна“, обърна се към участниците в курса заместник-кметът по културата на Столична община Мирослав Боршош. „Благодаря, че видяхте в този уъркшоп възможност за професионално развитие. Днес се сбъдна една моя мечта“, каза на 16-те избраници актрисата Кристина Верославова, организатор на курса.

Уъркшопът се провежда в Международното висше бизнес училище – София, и продължава 5 седмици. Обучението се води от Пол Ръш, преподавател от института „Лий Страсбърг“ и член на Actors Studio. Дейвид Страсбърг – син на основателя Лий Страсбърг и настоящ директор на института, ще има онлайн мастърклас в последната седмица. Актьорите ще могат да преминат и през онлайн мастърклас с Томас Съливан – един от най-значимите кастинг директори на Холивуд, осъществил кастинга и на спечелилия награда „Оскар“ филм „Зелената книга“, в който в една от ролите се снима българинът .

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО