Камерният хор „Лабиринт“ и Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ ще изнесат концерт в Националния историко-археологическия резерват „Плиска“

Концерт на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска“ ще изнесат Камерният хор „Лабиринт“ от Зайчар, Сърбия, с диригент Желка Паунович и Смесеният хор „Проф. Венета Вичева“ от Шумен, с диригент Христо Атанасов вечерта на 10 юни. Пианист ще бъде Жанета Кацарова. Концертът е със специалното участие на сопраното Пролет Пенчева и мецосопраното Станислава Марчева, съобщиха от Областна администрация Шумен.
Концертът е под патронажа на областния управител на област Шумен проф. Добромир Добрев.
Проявата се организира със съдействието на общините Шумен, Каспичан и Нови пазар, с подкрепата на спонсори. От Община Шумен са осигурени два автобуса, които ще тръгнат от Шумен към Плиска от сградата на общината. Входът за концерта е свободен.
Камерният хор „Лабиринт“ е малък състав от около 15 души, който поддържа много разнообразна програма, каза за БТА Христо Атанасов. Този сръбски хор изпълнява православни песнопения, забавна и популярна музика, класически композиции и модерна музика, добави Атанасов. Той коментира, че в хор „Лабиринт“ почти няма професионални музиканти, а диригентът Желка Паунович е доктор по медицина. Атанасов припомни, че миналата година шуменският смесен хор „Професор Венета Вичева“ е гостувал в Зайчар, Сърбия, а хор „Лабиринт“ е бил в Шумен при честването на 120-годишнината на шуменския смесения хор „Родни звуци“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари