Камион, натоварен с близо 4 тона рапани, хванаха инспектори на Агенцията по рибарство и аквакултури

Инспектори хванаха камион, натоварен с близо четири тона рапани. Това е станало при съвместна проверка на служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) от сектори „Рибарство и контрол“ – Бургас и Варна, със съдействието на Главна дирекция „Гранична Полиция“ и Областната дирекция „Безопасност на храните“. Това съобщиха от пресцентъра на ИАРА.
В хода на акцията екипите установили товарен автомобил, който е превозвал 3850 кг пресни рапани. Проверката е извършена в района на Варна, уточниха за БТА от агенцията.
Превозното средство не е било специализиран камион за транспортиране на хранителни продукти и не притежава необходимите документи и разрешителни за дейността.
Съставени са актове за административни нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите и по Закона за храните.
Подобни съвместни акции са пример за едно добро сътрудничество между всички институции. Основната ни цел е да извършваме контрол върху риболова на територията на цялата страна. Проверките и ежедневното присъствие на инспектори на агенцията по места ще продължат, каза изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев.
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари