Кампания за безплатно измерване на кръвното налягане и консултации ще се състоят в Разград

Информационна кампания с измерване на артериално налягане, на ръст, тегло, обиколка на талия и определяне на индекс на телесна маса ще се състои в Разград, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града.
Дейностите ще бъдат извършени на 16 май от екип на РЗИ в градинката пред Художествената галерия “Проф. Илия Петров“. Тези, които се възползват от кампанията, ще получат и здравно-информационни материали със съвети за профилактика.
Акцията е част от националната здравна кампания под мотото „Май месец за мерене“ на сдружение „Българска лига по хипертония“. Тя е във връзка със Световния ден за борба с хипертонията – 17 май, каза за БТА главният инспектор в отдел „Държавен здравен контрол“ в РЗИ-Разград Катя Теофилова. По думите ѝ, целта на кампанията е да се обединят усилията на медицински специалисти, пациенти, граждани и институции за популяризиране на социалната значимост на заболяването, за важността на превенцията, контрола и лечението му. 
Кръвното налягане е един от виталните признаци и е изключително важен показател за здравословното състояние на човека, каза още Теофилова. Тя отбеляза, че РЗИ – Разград всяка година подкрепя инициативите на Българската лига по хипертония, свързани със Световния ден за превенция на хипертонията. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари