Кандидат-студентите могат да проверяват резултатите си от първото класиране в ХТМУ, а от утре започва записването на приетите

Кандидат-студентите в Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ)  вече може да проверяват резултатите си от първото класиране в онлайн профила си, съобщават от висшето училище. 
От 10 до 19 юли е записването след първото класиране на място в университета, в София, на бул. „Св. Климент Охридски“ 8, всеки делничен ден от 8:30 до 15:30 ч.
От ХТМУ съобщават кои са необходимите документи за записване за първокурсниците. Това са документи за записване на новоприетите студенти (по образец), които се получават в университета; диплома – оригинал за средно образование; удостоверение за завършен първи гимназиален етап; три снимки – формат 3,5 на 4,5 сантиметра; медицинско удостоверение от личен лекар; декларация за здравно осигуряване (по образец); документ за завършено друго висше образование (ако е приложимо) и документ за платена семестриална такса (на ПОС терминал в ХТМУ или по банков път).
Както писа БТА, Химикотехнологичният и металургичен университет отбеляза на 29 март 2023 г. своята 70-годишнина. Президентът Румен Радев участва тогава в празника на университета и за 20-годишнината на Националния научноизследователски център „Българско водородно общество“ в София.
През 2021 г. Химикотехнологичният и металургичен университет получи статут на изследователски университет за следващите четири години. Списъкът беше одобрен тогава от Министерския съвет и беше съобщено, че от 2022 г. ще се актуализира до 1 ноември всяка година.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари