Кандидатът за кмет на община Благоевград на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ бе представен официално тази вечер

Рекламирай в beZpartien.bg

Кандидатът за кмет на община Благоевград на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Методи Байкушев, бе представен официално тази вечер в зала „Яворов“. Пред събралите се симпатизанти Байкушев представи основните приоритети, върху които е изградена програмата му.
Вярвам, че Благоевград може да бъде градът, с който се хвалим и който обичаме, каза Байкуев. По думите му за избора за живеене в даден град значение имат четири неща: има ли работа, която да осигурява достойно възнаграждение, дали има къде да учат децата, къде да се лекуват жителите на града и каква в средата – духовна и материална. Именно върху тези четири неща предвижда да работи кандидатът на коалиция ПП-ДБ.
Една от целите е привличане на инвеститори, което Байкушев вижда чрез работа с добър екип, който да представи общината като добър партньор и домакин. Акцент в програмата е и подобряване състоянието на Многопрофилната болница за активно лечение – Благоевград, която е държавно лечебно заведение, но общината има дял в него, каза кандидатът на ПП-ДБ. 
Според Байкушев общинската администрация и ръководство могат да имат отношение към образованието. Това включва осигуряване на възможност за увеличено обучение по чужди езици в професионалните гимназии както и осигуряване на повече психолози в учебните заведения. „Образованието е абсолютен приоритет за следващия мандат“, каза Методи Байкушев. 
Във връзка със средата в града кандидатът на ПП-ДБ каза, че ще се осигури по-голямо финансиране за културните институции в града, свързано с добри проекти и резултати. За материалната среда е важно да има два силни екипа: за успешни проекти и за кандидатстване по европейски програми. Селата ще получат собствен бюджет, каза още Байкушев. 
Сред темите, които той засегна, бе натовареността на движението в града, липсата на паркоместа, проблемите с бездомните кучета.
Тази вечер в зала „Яворов“ бяха представени и кандидатите за общински съветници в листата на коалицията. Сред тях са лекари, университетски преподаватели, учители, предприемачи и др. Листата все още не е подредена, а кандидатите за общински съветници на ПП-ДБ в Благоевград бяха представени по азбучен ред. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *