НачалоБългарияКарадайъ: Тази седмица нито Петков, нито Василев са ми се обаждали да...

Карадайъ: Тази седмица нито Петков, нито Василев са ми се обаждали да дават указания-не знам какво да правя

Не знам дали Делян Пеевски ще присъства на вота на недоверие към правителството. Това заяви пред журналисти лидерът на Мустафа Карадайъ, цитиран от novini.bg.За да мине вотът, 121 депутати трябва да го подкрепят. Публичните заявки на (вносител на вота), ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ са, че ще гласуват със „за“. Заедно те разполагат със 125 гласа, след о от партията на Слави се отцепиха шестима народни представители. Въпросът е дали ще има още петима депутати, които да удължат живота на кабинета „Петков“.
На практика, за да не мине вотът, са нужни 5 гласа „против“, „въздържал се“ или просто 5-ма отсъстващи депутати.

„Ние сме либерална партия. Допреди малко заседавахме и с парламентарната група. Не можахме да вземем всички решения по всички въпроси. След малко ще заседаваме още. Въпросът е, че ние от носителите на истината, като нямаме указания, не можем да разберем каква е истината, а тълкувателите са Кристиан Вигенин и Мирослав Иванов“, каза още той.
В кулоарите на парламента Карадйъ заяви още, че въпросът защо не се събра кворум по-рано е към управляващите. „В се е твърдяло, което е и вярно, че кворумът е отговорност на управляващите. „В последната седмица нито Кирил Петков, нито Асен Василев, нито са ми се обаждали да ми дадат някакви указания. Аз не знам какво да правя, а те са единствените носители на истината. Нито Кристиан Вигенин, нито Мирослав Иванов са ми разтълкували какво означава това. И аз откъде да разбера? Как да го разбера? Откъде да знам?“, добави той и заяви, че днес е празник на демокрацията.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО