Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента в цялата страна, каза служебният министър на образованието Галин Цоков

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. Подготвили сме съвместно насоки към училищата, които евентуално ще се разпространят от Регионалните здравни инспекции (РЗИ), ако има епидемия, обявена от коклюш. Това каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков преди форума за представянето на първия по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици.
По повод на карантинираните паралелки, статистиката е такава, че е за цялата училищна система – от подготвителните групи в училищата до 12-и клас, обясни министърът.
Той заяви, че училищата работят в много добра координация със съответното РЗИ и с Министерството на образованието и науката. 
Предстоящите почивни дни и ваканцията ще допринесат да спадне броят на болните от коклюш, както и напрежението в обществото, и родителите, и учениците да бъдат спокойни, изрази увереност министър Галин Цоков. Той отбеляза, че учениците трябва да се съсредоточат върху държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване, които предстоят. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари