Като представител на чужда държава няма да е удачно да правя коментари за случващото се в българска партия, желанието ни е да се сформира редовно и стабилно правителство, каза в Кърджали посланикът на Турция

Като представител на чужда държава няма да е много удачно да правя коментари за случващото се в българска политическа партия. Разбира се, нашето желание е да се сформира редовно и стабилно правителство. Сътрудничеството с България за нас е много важно. Това каза пред журналисти в Кърджали посланикът на Турция у нас Мехмет Саит Уянък, помолен за коментар относно случващото се в ДПС. 
За визитата си в родопската община посланикът обясни, че посещението му няма общо с Движението. Визитата му е планирана още преди месец. Тя е опознавателна, след встъпването му в длъжност. 
В родопския град посланик Уянък се срещна първо с областния управител Ресми Мрад, след което визитата му продължи със среща с кмета на Кърджали Ерол Мюмюн.
Областният председател на ДПС Ресми Мрад, който е и областен управител на Кърджали, също бе попитан кого ще подкрепи областната структура.
„Нашият учредител и почетен председател д-р Ахмед Доган винаги е показвал верния път в трудни моменти. Той излезе с официална позиция в тази сложна ситуация. Вярвам, че неговата позиция анализира и констатира ситуацията. А като Областна организацията на ДПС заставаме зад посланието на почетния председател“, каза Ресми Мурад. Той допълни, че днес следобед предстои партийна среща, на която областната структура ще излезе с официална позиция.
На въпрос дали всички са единни в това решение, Ресми Мурад коментира, че днес предстои среща с колегите и в тази връзка ще има и позиция от Областния съвет на ДПС.
Попитан дали областната структура би поискала оставката на Делян Пеевски като кърджалийски депутат, Ресми Мурад  отговори, че предстои съвет. А на въпрос има ли място Делян Пеевски в ДПС, Ресми Мурад коментира, че на този въпрос отговора ще даде Централният съвет на Движението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари