НачалоСвятКатрин Колона: Заповедта за ареста на Путин е изключително важно решение

Катрин Колона: Заповедта за ареста на Путин е изключително важно решение

Издадената от Международния наказателен ) в Хага в петък заповед за арест на руския Владимир е изключително важно решение, заяви френса външна министърка Катрин Колона в интервю за в. „Журнал дю диманш“, цитирана от .

„Това е изключително важно решение, защото то означава, че всеки отговорен за военни престъпления или за престъпления срещу човечеството трябва да отговаря за действията си, независимо от статута или от ранга си“, подчерта Колона, цитирана от Франс прес.

„Сега никаква брънка от веригата не може да си мисли, че ще избегне то и това би трябвало да накара много хора да се замислят“, допълни тя.

Във връзка с военните самолети, обещани от Полша и Словакия на , Колона заяви, че всичко, което помага на Украйна, е полезно.

„Страните, които имат съветска техника, която украинците вече познават добре, можаха да вземат това решение. За да се парира руската офанзива, Украйна трябва да може да устоява със та, които са на разположение сега“, допълни Колона.

Запитана за бъдещи доставки на по-модерни изтребители от Франция ример, Колона отбеляза, че президентът Еманюел Макрон и министърът на въоръжените сили по принцип са казали, че няма табу в тази насока.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО