НачалоСвятКазахстан може да е следващата жертва на Путин

Казахстан може да е следващата жертва на Путин

Следващите агресивни планове на руския Владимир може да включват Казахстан и Грузия, пише германският Die Welt.

Политическият елит в Руса федерация вече намекна за разширяване на мащаба на агресията срещу и планове за „възстановяване“ на СССР. На 24 февруари руският агресор започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна. Ако руснаците победят, те няма да спрат само с Украйна.

Путин многократно е подчертавал, че смята разпадането на Съветския съюз за огромна трагедия и грешка. Пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна е доказателство, че ръководителят на Кремъл ясно демонстрира желанието си да се върне към миналото.

Историкът Карл Шльогел отбелязва, че трябва да се вземат на сериозно изявленията на руски официални лица като Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на , който наскоро каза, че Казахстан е „изкуствена държава“ и само Русия може да възстанови реда там. Медведев заплаши и Грузия. Руската държавна телевизия също призовава за реорганизация на държавната система с все по-резки тонове. Главният пропагандист Владимир Соловьов наскоро отбеляза, че посланието на Путин „още дори не сме започнали“ е насочено не само към Украйна.

Олга Скабеева предупреди в един от телевизионните канали, че руските войски могат да „стигнат до Варшава“, докато военният експерт Александър Артамонов заплаши в най-гледаното време, че „ще сложим край на съществуването на стария свят и ще навлезем в нова ера, в глава на която стои Русия“.

След началото на безумната война срещу Украйна, съседите на Русия се страхуват от нея като от чума. В края на краищата се оказа, че Путин може да започне война срещу мирен съсед просто така, без причина и с измислени мотиви. Днес Украйна беше обвинена в нацизъм, а утре ще обвинят Грузия или Казахстан. Обезумелият кървав режим на Путин не се интересува кого следва да унищожи. Вкусили кръв, руснаците вече не могат да спрат.

Казахстан укрепва отбранителната си способност, страхувайки се от война с Русия, пише агенция УНИАН. Освен това Казахстан преосмисля та си към Русия във външната и установява по-тесни контакти със страни като , Турция и Китай.

Путин мечтае да превърне Русия в незаобиколим геополитически хегемон, но по насилствен начин. Руската армия обаче има много скромни възможности и в Украйна атакува предимно невъоръжени цивилни граждани, извършвайки военни престъпления. Русия е тотално изолирана в международен план от западните страни, а нейната малка (в сравнение със САЩ, Китай и ЕС) претърпя нов опустошителен удар.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО