Казанлък ще бъде домакин на регионален турнир по минифутбол за Югоизточния регион

Общо десет казанлъшки училища се включват днес в общински турнир по минифутбол, организиран от Саяна (София) със съдействието на Българския футболен съюз и в партньорство с Българска асоциация по минифутбол и на Община Казанлък. Градът ще бъде домакин и на регионалния турнир за Югоизточен регион, който ще се състои на 21 май. 
Стартът на общинския турнир беше даден на игрището до стадион „Севтополис“, а след финала ще бъде излъчен първенец, който ще представи община Казанлък на финалния турнир за Югоизточен регион. Победителите ще премерят сили на национален финал на турнира. 
„За пръв път в нашия град се организират подобни ученически игри и вече и най-малките имат възможност да се изявят“, каза пред журналисти Милен Христов, треньор по футбол, представител на Българската асоциация по минифутбол за Казанлък и преподавател в местното Основно училище „Георги Кирков“. „Радваме се, че със съдействието на Община Казанлък и на футболен клуб „Розова долина“ успяхме да реализираме това събитие“, каза още той. По думите му с децата в училищата в Казанлък се работи активно за всеки един спорт. Във футбола има много добри състезатели на общинско ниво, като целта е да се преборят и за челни места в областни турнири. Христов пожела успех на всички участници. 
Емил Митев, който е част от организаторите от Българската асоциация по минифутбол и БФС подчерта, че във всички градове, в които се организира, турнирът се превръща в един празник за децата. Той също пожела успех на всички казанлъшки отбори, които се съревновават в днешната надпревара. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари