НачалоСвятКиев към Кремъл: Международният престъпник Путин в окупирания град

Киев към Кремъл: Международният престъпник Путин в окупирания град

Украинските власти на Мариупол, контролиран от от май 2022 г., оиха днес посещението на руския Владимир в пристанищния град и го нарекоха „международен престъпник“, предаде Франс прес, цитирана от .

„Международният престъпник Путин посети окупирания град Мариупол“ нощем, „вероятно за да не види на дневна светлина града, убит от неговото „освобождение“, иса в Телеграм градса управа с намек за международната заповед за арест, издадена срещу държавния глава на Русия.

Путин посети Мариупол през нощта, като крадец, добави украинското министерство на отбраната.

„Сякаш е крадец, Путин посети украинския град Мариупол, криейки се зад нощта. Първо, това е по-безопасно. Освен това нощта му позволява да постави акцента на това, което иска да покаже, и държи града, който армията му напълно разруши, и неколцината му оцелели жители, далеч от любопитни очи“, заяви министерството в Туитър.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, съобщи по-рано ТАСС, като се позова на Кремъл. После е прекосил с кола няколко района на града, като е спирал на различни места, говорил е с жителите, разгледал е различни обекти, пояснява агенцията. А Ройтерс допълва, че Путин сам е карал колата.

„Всичко това беше много спонтанно“, увери по-късно пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО