Киното е в кръвта ми, казва английската актриса Пандора Джоунс

Киното е в кръвта ми. Аз произхождам от семейство на кинодейци и по тази причина киното е нещо, което винаги e присъствала в моя живот. Това каза в интервю за БТА актрисата от Великобритания Пандора Джоунс, която е част от международното жури на единадесетото издание на Международния кинофестивал за ново европейско кино „Златната липа“. Тя допълва, че „винаги съм имала досег с качествено кино, особено с качественото европейско кино. В живота на моето семейство това е нещо като традиция“. Според Джоунс „киното е една област, която има много иноваторство, много разнообразност, много творчество, особено между европейските страни“. Актрисата посочи, че това, което я привлича в седмото изкуство е „диалога между европейските държави във филмово отношение“. И разкрива, че това особено силно си личи „в ситуация като тази, в която попадна моята страна Великобритания след Брекзита. Моята страна се изолира от останалите европейски страни. Много важно за мен е да продължаваме да търсим такива мостове, каквито киното и другите изкуства могат да предложат“, каза Пандора Джоунс.
От думите ѝ стана ясно, че „ситуацията в момента с европейското кино е доста нестабилна. Това е естествено, тъй като поначало на европейския континент в момента ситуацията във всяко едно отношение е доста нестабилна, доста неспокойна  и това намира своето отражение и в изкуството“.
Актрисата не скри радостта си, че е част от журито на кинофорума в Града на липите. „Имам много високи очаквания от фестивала. Чувала съм много фантастични неща за кинофестивала, срещала съм се с други хора, които са участвали в журита на различни издания на фестивала и всичко, което чувам е фантастично. И се чувствам фантастично“, допълни тя.
И в аванс разкри, че в момента продуцентската компания, с която работи, участва в съвместен англо-албански проект. „Неговата тема е свързана с квазирелигията. В него има много музика, много танци и много други изкуства“, коментира Пандора Джоунс.
Пандора Джоунс  започва кариерата си в киното и телевизията още като дете. Между шест- и шестнадесетгодишна възраст тя играе главните роли във филмовата трилогия на Гарет Джоунс: “Desire”, “Delight” и “Delirium”. Докато преследва актьорската си кариера, Пандора учи история на изкуството в Courtauld Institute of Art в Лондон. Специалист по визуалните изкуства на венецианския Ренесанс, тя има написани текстове относно връзката на изкуството с евразийската политика, религия и пол – теми, които преследва и в съвременната си филмова работа. Пандора е и автор на няколко сценария, като един от тях е  за телевизионния сериал “AMERICANA”.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари