Кларинетистката Орит Орбах и директорът Йерусалимската опера представят музиката на Израел в зала „България“

Рекламирай в beZpartien.bg

Известната израелска кларинетистка Орит Орбах и музикалният директор на Йерусалимската опера маестро Омер Ариели представят музиката на Израел в зала „България“. Те гостуват на Софийската филхармония на 7 април, съобщават от екипа на филхармонията.
В програмата са включени произведения от израелски композитори като „Прелетни птици“ от Йосиф Барданашвили, „Музика за струнни“ от Паул Бен-Хаим, „Псалм“ от Йехезкел Браун, „Еврейска рапсодия“ за кларинет и оркестър от Андре Хайду, „Молитва“ от Цви Авни.
Орит Орбах е солистка на оркестри като Израелската филхармония, дирижирана от Зубин Мета, Израелския камерен оркестър, Симфониетата на Сан Франциско, Симфоничните оркестри на Колорадо, Хаген и Варшавската филхармония и др. Тя си сътрудничи с музиканти като Шломо Минц, Даниел Баренбойм, Юрий Башмет, Мъри Парайя, Рафаел Уолфиш, Дейвид Сойер. Като главен кларинетист на Йерусалимския симфоничен оркестър, Израелския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Хайфа и Израелската камерата Йерусалим, Орит Орбах участва в много фестивали, включително The Marlboro Festival, музикалния фестивал в Тенгълуд, Еврейски музикален фестивал във Варшава, музикалния фестивал в Камбера, Еврейския музикален фестивал в Сан Франциско и др. Тя дирижира три духови ансамбъла и провежда майсторски класове по кларинет, семинари по клезмер и импровизация. През последните 15 години Орбах участва в състава на женския ансамбъл „Eve’s Women Band“.
Омер Ариели е музикален директор на институции в Йерусалим като операта, ораториалния хор, оркестъра Hovevei Hamusica, оперното студио на Музикалната академия, където е и преподавател. Дирижира израелски оркестри, Филхармонията на Дортмунд, Американски симфоничен оркестър, „Оркестър Мадерна“ и много студентски оркестри. Ариели израства във Флоренция, където учи цигулка, пиано, композиция и камерна музика в консерваторията „Керубини“. Преминава редовно обучение по дирижиране в престижни академии в Израел и Виена и участва в майсторски класове.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *