НачалоСвятКлючов съветник на Джо Байдън се оттегля от поста си

Ключов съветник на Джо Байдън се оттегля от поста си

Директорът по киберсигурността на Белия дом Крис Инглис планира да усне поста си следващия месец, съобщава изданието Politico, о се позовава на свои източници.

„Той направи това, за което дойде – създаде апарат, който ще издържи изпитанието на времето“, увери събеседник на изданието, коментирайки напускането на Инглис след едва 17 месеца на поста.

Ръководителят на Службата по киберсигурност на Белия дом е съобщил решението си на а на Джо Байдън през ноември. Инглис е препоръчал неговият заместник Кемба Уолдън да бъде назначенa на поста. Белият дом вече обмисля няколко кандидати за та. След като Байдън внесе кандидатура, тя ще трябва да бъде одобрена от Сената на САЩ.

Бившият първи заместник-ръководител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Инглис стана първият директор на Службата за киберсигурност на Белия дом през юли 2021 г. Неговите отговорности включват осигуряване на киберсигурността на жизненоважна инфраструктура на САЩ, с хакери и защита на правителствените компютърни системи. Офисът на Инглис прекара месеци в разработването на Национална киберстратегия за администрацията на Байдън. Сега тя се разглежда в Белия дом. Окончателното решение за доктрината ще бъде взето на 9 януари, отбелязва Politico.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО