Кметът на Асеновград обяви частично бедствено положение заради два горски пожара

Рекламирай в beZpartien.bg

Кметът на Асеновград Христо Грудев обяви частично бедствено положение на територията на общината. Причината е възникнали два пожара, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Единият е в труднодостъпна местност на връх „Баба“, намиращ се над село Бачково.
Екипи на пожарната и доброволци вече се борят със стихията там. Теренът е стръмен и горист, а достъпът до него по земя е ограничен, допълниха от пресцентъра на пожарната в Пловдив. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, чрез който да бъде огледано мястото и да се направи план какви незабавни гасителни мерки да бъдат предприети.
Другият пожар е възникнал между селата Мостово и Врата. Към този момент там огънят е локализиран и няма опасност за местното население и гостите на района. Въпреки това, към местността са насочени екипи на пожарната с цел недопускане разрастване на огъня.
Доброволно формирование „Асеневци“ към община Асеновград също е мобилизирано и доброволците са в готовност да оказват всякакъв вид помощ на органите на реда. 
Проведен е и разговор с управителя на общинската болница в града – д-р Мария Даракчиева. 
От общинската болница в Асеновград са в готовност да приемат хора в случай на обгазени или пострадали, допълниха от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *