Кметът на Ловеч уволни един от заместник-кметовете си

Кметът на Ловеч Страцимир Петков уволни заместник-кмета инж. Петър Маринов, като каза, че уволнението е политическо. Причината е, че на получава подкрепа в Общинския съвет от БСП, от чиято квота е Маринов.
Последният пример, който даде Петков, е от вчерашното заседание на Общинския съвет, на което за втори път не е приета структурата на Общината. „Това е мое решение въз основа на няколко последователни гласувания в Общински съвет и начина, по който комуникираме с тази група. От петима общински съветници, трима гласуваха „въздържал се“ предложението за структурата на общинската администрация“, каза кметът.
Петков припомни, че на балотажа на местните избори е бил подкрепен освен от коалицията, която го е издигнала  –  ПП „Има такъв народ“ (ПП „Български възход“), и от още три формации – БСП, ПП-ДБ и партия „Възраждане“. „Въз основа на тази подкрепа и политическите споразумения, които бяхме направили, и трите формации имат заместник-кметове. Каквато и тежест да носи това като управление и сегментираният Общински съвет, се вижда, че трудно се управлява по този начин. Тези политически споразумения водят до коректност от двете страни. Моите ангажименти бяха да назнача заместник-кметове и аз го направих. Отношението, което получавам от страна на БСП, доведе до това уволнение. Смятам, че когато едната страна не спазва своите ангажименти, другата също трябва да отвърне по този начин“, заяви още Петков.
По думите му, неприемайки структурата, се пречи на начина на управление на визията на кмета. „Структурата е управленско решение. Инж. Маринов е експерт и в моите очи продължава да бъде такъв, но от понеделник се разделяме“, добави Страцимир Петков. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари