Кметът на Община Лозница награди победителите в общинския кръг на конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“

Рекламирай в beZpartien.bg

Кметът на Община Лозница Севгин Шукри награди победителите в общинския кръг на конкурса за датска рисунка „С очите си видях бедата“, съобщиха от общинската администрация. Той благодари на децата и учениците за участието, и на ръководителите им за подкрепата на своите възпитаници.
Творби за участие в конкурса са изпратили 42 ученици от три общински училища и ЦПЛР – Общински детски комплекс в Лозница. Представените рисунки са на деца от две възрастови групи – 7-10 г. и 11-13 г., каза за БТА Айше Реджеб, директор на дирекция „Култура“ в Община Лозница и председател на журито, оценяващо творбите. По думите ѝ всички участници са спазили условията на конкурса, като са представили тематични рисунки, изпълнени с различни художествени техники – цветен молив, акварел, темперни бои. Във всяка една от рисунките е пресъздадено различно бедствие – пожар, земетресение, бури, наводнения и последствията от тях. 
Рисунките на класиралите се на първите три места в двете възрастови групи са предадени в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Разград за участие в областния кръг на конкурса.
За 21-то издание на ежегодния конкурс „С очите си видях бедата” бяха получени 144 творби, участвали в общинските етапи от учебните заведения в област Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *