Кметът на Перник присъства на откриването на нови производствени мощности на предприятие в града

Рекламирай в beZpartien.bg

Кметът Станислав Владимиров присъства на откриването на нови производствени мощности в завода на „Трелеборг Сийлинг Солюшънс България“ в Перник, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Сред гостите на събитието са областният управител на Перник Людмил Веселинов и заместник-кметът инж. Мирослав Стоицев, както и представители на ръководството на компанията.
Припомняме, че разширението на предприятието започна в края на януари м.г., а новата сграда е построена в непосредствена близост до вече работещите мощности, които осигуряват работни места за над 200 души.
По думите на кмета, цитиран в съобщението, е радостно, „когато отговорна компания с мащабите на „Трелеборг“ инвестира в толкова голямо производство с висока добавена стойност, създаващо работни места в Перник и предлагащо добри условия на труд“. Владимиров заяви, че отговорният бизнес винаги ще среща разбиране от страна на община Перник.  
Представителите на ръководството на „Трелеборг Сийлинг Солюшънс“ са обявили, че ще продължат да инвестират в нови производствени линии в Перник, развивайки екологичното си производство.  
„Трелеборг“ е лидер в областта на инженерните полимерни решения за уплътнение и защита с критични приложения в трудна среда. Предприятието в Перник съществува повече от 10 години и произвежда уплътнителни решения, базирани на течен силикон, които намират приложение в автомобилната, хранително-вкусовата и други индустрии. Фирмата е генерален спонсор и на лекоатлетическия турнир „Децата на Перник“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *