Кметът на Смолян предлага разширяване на синята зона за платено паркиране

Рекламирай в beZpartien.bg

Кметът на община Смолян Николай Мелемов предлага разширяване на синята зона за платено паркиране в града, сочи внесената в Общинския съвет докладна записка. Обособяването на новите паркоместа от втория етап на платеното паркиране ще бъде разгледано от Общинския съвет в четвъртък.
В мотивите си за разширяване на синята зона кметът Мелемов посочва, че това се налага във връзка с невъзможност за намиране на свободни места за паркиране, отправени молби и със запитвания от граждани.
Предложението е да бъде въведено платено паркиране на паркинга зад Родопския драматичен театър “Николай Хайтов“, паркинга пред търговския център „Евридика“ на ул. „Здравец“ и ул. „Карлък“, паркинга на ул. „Капитан Петко Войвода“ – под сградата на клуб „Журналист“, паркинга до „Фокус“, паркинга до „Пощенска банка“, паркинга пред бившия Авторемонтен завод и паркинга пред Здравната каса.
Платеното паркиране в Смолян бе въведено през 2022 година и е в сила само в работни дни, в часовия диапазон от 8:30 до 17:30 часа. Цената за един час престой е един лев с включен ДДС и цената на SMS-а.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *