Кметът на София Йорданка Фандъкова е изпратила три екипа, които да се включат в гасенето на пожара в с. Хвойна

Рекламирай в beZpartien.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова е изпратила три екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ под ръководството на Красимир Димитров, за да подпомогнат работата на пожарникарите по овладяване на пожара в с. Хвойна. Екипите на Столичната община се се включили по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Това съобщава Столична община на сайта си.  
Фандъкова е изпратила късно снощи и екип на софийското доброволно формирование с нужното оборудване в с. Хвойна, за да се включи в гасенето на горския пожар. 
Горският пожар край Чепеларе продължава да гори трети ден, според информация от Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в Смолян. През нощта огънят е бил относително успокоен заради ниските температури и високата влажност, но през деня се очаква ново активизиране на огнищата. В нощните часове пламъците са обхванали и немного нови територии, посочи по- рано през деня инж. Здравко Бакалов, директор на ЮЦДП.
Пожарът е в борова гора, като засегнатата площ е вече над 1000 дка. Има отделни огнища, които не са локализирани. Продължава работата и с тежката техника на Южноцентрално държавно предприятие, с която се осигурява достъп за противопожарните автомобили през труднодостъпния  терен, правят се просеки срещу разпространението на огъня.
Вчера Община Чепеларе обяви частично бедствено положение заради горския пожар. Частичното бедствено положение се отнася за селата Хвойна и Студенец. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *