Книгата с разкази на Драгомил Георгиев „Двойката“ бе представена в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

Рекламирай в beZpartien.bg

Книгата с разкази на Драгомил Георгиев „Двойката“ бе представена на Благовещение в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич. 
Той в е преподавател, изследовател, автор на христоматии и учебни помагала, литературен критик, председател на Сдружението на писателите в Добрич. Сборникът с разкази бе представен от Атанаска Георгиева, учител по български език и литература в Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“ (ЧПГ). 
Директорът на библиотеката Теодора Денкова приветства гостите и автора, като благодари за дългогодишното партньорство със Сдружението на писателите и с образователните институции в града.
Атанаска Георгиева определи дебютния сборник като книга за съдбата, с дълбоки корени – свързани с Добруджа и добруджанското, а голямата тема в нея – съдбата на човешкото, на съпричастността, на доброто, което не е даденост, а създаденост. 
„Без да идеализира историческото време, Драгомил Георгиев обединява разказите около темата за Добруджа и поднася на читателя есеистика, публицистика, история и литература в едно издание“, каза още Атанаска Георгиева.
В представянето участваха и Диян Димитров, който свири на китара и изпълни няколко песни, както и учениците от ЧПГ „Райко Цончев“. Те заедно със своята учителка Атанаска Георгиева прочетоха откъси от разказите „Необходимата корекция“ и „Добруджанката“.
Много приятели и почитатели на Драгомил Георгиев присъстваха на представянето, поздравиха и получиха автограф от него. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *