Коалиция ГЕРБ-СДС си поставя за цел два депутатски мандата в област Монтана

Коалиция ГЕРБ-СДС си поставя за цел два депутатски мандата в област Монтана, заяви за БТА при регистрацията на листата на коалицията в Районната избирателна комисия в Монтана днес водачът ѝ Румен Христов.
По думите на Христов задачата е много амбициозна, но напълно изпълнима, като се има предвид качествения състав на листата, която коалиция ГЕРБ-СДС издига в региона. Христов очаква за доброто представяне на коалицията в областта да помогне и авторитетът на настоящия кмет Златко Живков, който е тръгнал от СДС и управлява областния център Монтана от 1999 година насам, като повечето от местните хора свързват с него положителните промени в града в последните 25 години.
Румен Христов е от основателите на СДС и 35 години вече е в политиката. От шест години е председател на СДС, бил е два пъти министър на земеделието в служебни правителства, бил е заместник-министър, съветник на бившия президент д-р Желю Желев, главен секретар на президентството при Петър Стоянов. Доктор по икономика, университетски преподавател, семеен с едно дете.
На второ място е д-р Христо Кастрев от Монтана, който е общопрактикуващ лекар, на трето е общинският съветник в Лом и директор на дома за възрастни хора в село Добри Дол Александър Михайлов. В листата на коалицията в региона са включени осем души.
Досегашният депутат и областен координатор на ГЕРБ в Монтана Ирена Димова заяви, че по свое лично желание се е отказала да бъде в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в региона. Тя уточни, че не излиза от политиката, стои плътно зад цялата листа и ще направи всичко възможно коалицията да изпълни целта си в региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари