Кои са водачите на листи в 10 МИР Кюстендил

Общо 157 са кандидатите за народни представители в Кюстендилския избирателен район за предсрочните парламентарни избори, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Венцеслав Механджийски. Регистрираните партии за участие в изборите са 20, а коалициите – 11.
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на Партия „Има такъв народ“ е Снежанка Траянска, а в листата са осем кандидати. Траянска  е народен представител в 47-ото Народно събрание (НС), икономист по образование, областен координатор на партията. Занимава се със собствен бизнес, в областта на данъчните и счетоводни консултации, разказа тя пред БТА.
2. Галя Кърнева води листата с двама кандидати на Партия „Глас народен“. Кърнева е от Свищов, но живее в София. Завършила е стопанската академия в Свищов, специалност „Маркетинг и реклама“. В момента е ръководител „Човешки ресурси“ в холдинг „Пластик“ София, съобщиха от формацията. 
3. Осем са кандидатите на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“). Водач е Виктория Каракостова-Нешева. Родена е в Благоевград, но има корени от кюстендилско. Завършила е Медицинска академия в София, специализирала е вътрешни болести, онкология и здравен мениджмънт. Тридесет и осем години е работила в Кюстендилска област, практиката ѝ на общопрактикуващ лекар и в момента е в Кочериново, съобщава тя в профила си в социалните мрежи. 
4. Николина Чакърова – Вълкова е водачът в листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“). Листата има трима кандидати. Вълкова е родена в Бобошево, но живее и работи в София. Магистър е по право от СУ „Св. Климент Охридски“, се съобщава на сайта на Националния институт за помирение и арбитра. Заемала е длъжности и е работила като юрисконсулт в ПСП „Металснаб“ (1981-1986), главен юрисконсулт на ПСП „Химснаб“ (1986-1990), главен експерт-юрист на Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ (1990-1991), главен юрисконсулт на „Химснаб“ АД (1992-1998). Адвокат от Софийска Адвокатска Колегия.
6. Милко Божанков е водачът на листата на Партия „Български гласъ“. В нея са включени четирима кандидати. Божанков е от Кюстендил, завършил е „История“ в Софийския университет, в момента се занимава с обществена дейност чрез неправителствена организация, каза той за БТА.
7. Йордан Чипев води листата на Коалиция „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“). В нея са включени двама кандидати. Чипев е завършил ядрена енергетика, бивш председател на Стопанската камара в Кюстендил, бивш общински съветник, областен лидер на партия “Българска социалдемокрация” в Кюстендил, каза той за БТА.
8. Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“) издига в Кюстендил седем кандидати. Водач на листата е  Юлия Коюнджийска.
9. Осем са кандидатите, включени в листата на  Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“). Водач в нея е Милена Георгиева. Тя е адвокат по професия, семейна, с едно дете. Завършила е в Германия, но се е върнала в България, където е учила право. Живее и работи в Кюстендил, съобщи тя пред БТА.
10. Румяна Първанова е водач на листата на Партия „Единение“, кандидатите за народни представители в нея са двама. Тя разказа за БТА, че е от Благоевград. Повече от 20 години работи в сферата на недвижимите имоти, лицензиран кредитен консултант е. Завършила е „Компютърни и информационни технологии“ в ЮЗУ, живее в Благоевград.
11. Водач на листата на Партия „Българско национално обединение“ е Борислав Кьосев. Листата е съставена от двама кандидати. Борислав Кьосев е роден в с. Баланово, община Дупница. Заместник-председател е на Българското национално обединение. Той е член на федерацията по волейбол. В момента се занимава и с частен бизнес, разказа той пред БТА.
12. Димчо Димчев отново е водач на листата на Партия „Възраждане“, в която има общо седем кандидати. Димчев е народен представител в сегашното Народно събрание. Той е кандидат и за евродепутат, където е четвърти в листата. От Добрич е, живял е дълги години във Великобритания. Завършил е ВИНС във Варна, специализирал е и в чужбина, разказа той пред БТА.
13. Четирима кандидати включва листата на Партия „Морал, единство, чест“. Шампионът по автомобилизъм Румен Дунев е водач на листата за предстоящите парламентарни избори. Разказа, че е завършил Техническия университет в София със специалност „Автомобилна техника“.
14. Георги Стамов отново води листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“) в Кюстендил. Той е народен представител в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Член е на комисиите по електронно управление и туризъм. Разказа, че е роден и израснал в град Кюстендил. Завършил е УНСС със специалност магистър по „Финансов контрол“. Преди работата си в Народното събрание, работи  в една от водещите компании на глобално ниво в информационните технологии и цифрови трансформации, като в българското подразделение на фирмата е ръководител на екип от SAP консултанти в сферата на отчети и анализи, съобщиха пред БТА от коалицията. Листата е съставена от осем кандидати.
15. Водач на Партия „Народна партия „Истината и само истината“е Димитър Недялков, листата е от трима кандидати. Димитър Недялков е от София, завършил е СПТУ по транспорт, занимава се с разнопосочен частен бизнес, каза той за БТА. 
16. Трима са кандидатите на Партия „Български възход“. Водач в листата е Петко Краев. Разказа, че е от София, но има корени в Кюстендил, завършил е в УНСС специалност „Право“ и работи като адвокат. Живее в София.
17. Пламен Спасов е водач на листата на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“)в нея са включени шестима кандидати. Пламен Спасов е роден в Дупница, по образование е икономист, работи в общината в Дупница, казаха за БТА от коалицията.
18. Двама са кандидатите в листата на Партия „Общество за нова България“. Водач на листата е Филипа Каменова. Тя е доктор по психология, преподавател в Софийския университет. Живее в София, но корените й са от Кюстендил, казаха за БТА от партията.
19. Шестима са кандидатите, включени в листата на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“). Водач е Румен Петков.  Д-р Румен Петков  е главен редактор на сайта „Поглед.инфо“, член на коалиционния съвет на „Левицата!“ и лидер на движение „Ляв поглед“, пише в информационния сайт.
20. Трима са кандидатите за народни представители от Партия „Партия на зелените“. Водач на листата е Петър Лазаров. Той е от Дупница, по образование агроном. Земеделски производител е, има и аптека за растителни препарати, каза за БТА лидерът на партията в региона Йонко Гергов.
21. Ани Вакъвчиева е водач на листата на Партия „Ние идваме“, в която има четирима кандидати. Тя е от Дупница, учител е от 25 години. Има три висши образования – начална педагогика, стопанско управление и математика, разказа тя пред БТА.
22. Христо Терзийски отново води листата на Коалиция ГЕРБ – СДС (партия ГЕРБ, партия СДС), а кандидатите в листата са осем.  Терзийски е народен представител  в 45-то, 46-то и 47-ото НС и бивш министър на вътрешните работи (24 юли 2020 до 12 май 2021 г.). Завършил е висше образование в Технически университет – София. Преминал през специализирани курсове в Будапеща и Съединените щати, съобщиха от партията.
23. Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ издига четирима кандидати, водач е Александър Новаков. Той е роден в София, има средно техническо образование. Занимава се с бизнес в сферата на зелената енергия, екологията и соларните панели, съобщиха за БТА от партията.
24. Николай Каварджиклиев води листата на Коалиция „БСП за България“ (партия „Българска социалистическа партия“, партия „Политически клуб „Екогласност“, партия „Политически клуб „Тракия) в Кюстендил. Той е от Стара Загора.  Магистър е по „Финанси и кредит“, със специализация „Банково дело“ от УНСС. Има опит в управлението на банки и големи финансови институции, фонд „Земеделие“, разказа той пред БТА.
25.  Шестима са кандидатите в листата на Партия „Величие“. Тя се води от Росица Калинова. Родена е в с. Бъзовец, област Русе. Завършила е право и философска школа към Атинския университет за изучаване на нов гръцки език, разказа тя. Предприемач е в сферата на търговията с дрехи, платове е конфекция. Половината от времето си прекарва в Кюстендил, а другата – в Гърция, където е бизнеса й.
26. Георги Петров води листата на Партия „ВМРО – Българско национално движение“. В листата са включени осем кандидати. Георги Петров е областен председател на ВМРО- Кюстендил, член на ИК, трети мандат общински съветник. Завършил „Право“, съобщи той пред БТА.
27. Йордан Лазаров е водачът на листата на – Партия „Пряка демокрация“. Листата е от петима кандидати. Лазаров разказа, че е роден в Кюстендил, машинен инженер, завършил е и икономика – управление на стопанската дейност. Работил е в редица големи предприятия, занимавал се е и с частна дейност. Женен, с три деца. От няколко години живее в Кюстендил и се занимава със земеделие.
28. Николай Златарски води листата на Партия „Движение за права и свободи“. Той е от Дупница, Областен председател на ДПС – Кюстендил. Завършил е право, в момента ръководи местен бизнес, казаха от партията. Листата включва осем кандидати.
29. Петима са кандидатите от Партия „Зелено движение“, където водач е Ирена Георгиева. Тя разказа, че е еколог, има завършени магистърски специалности „Опазване на околната среда и устойчиво развитие“ и „Безнес администрация“. От Дупница е, където живее и в момента. Работи като експерт към ДФ „Земеделие“.
30. Петима са кандидатите и в листата на Партия „За велика България“. Неин водач е Александър Павлов.
31. Катя Николова е водач в листата на Партия „Български съюз за директна демокрация“. Листата е от четири души. Николова беше кандидат за кмет на община Кюстендил на последните местни избори.
32. Здравко Милев води листата на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“). Кандидатите в нея са двама. Милев съобщи, че е завършил Международни икономически отношения, работил е в банковото дело. Два пъти беше кандидат за кмет на община Кюстендил – единият път като кандидат на КП „Неутрална България“, а преди това – издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.
Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари