Кои са водачите на листи в 12 МИР Монтана

За предстоящите парламентарни избори на 9 юни в 12 Многомандатен избирателен район Монтана са се регистрирали 31 кандидатски листи за депутати. За четири депутатски места ще се борят 165 кандидати, показват данните на Районната избирателна комисия. 
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на ПП  „Има такъв народ“ в 12 МИР-Монтана е Владимир Петров Владимиров. Той е на 50 години, роден е в Лом, където е завършил средното си образование, съобщиха от партията. Висше образование завършва в София, в момента работи във фирма за клинични изпитвания на нови лекарства в столицата. На местните избори през 2023 година е кандидат за кмет на район „Люлин“ от ИТН. За настоящите избори в 12 МИР-Монтана партия ИТН издига петима кандидати за депутати.
2. Водач на листата на ПП „Глас народен“ в 12 МИР-Монтана е Райна Ангелова. Партията издига трима кандидати за депутати в региона.
3. Водач на листата на КП „Синя България“ в 12 МИР-Монтана е Валери Георгиев. Той е на 64 години, инженер и специалист по публична администрация, работил в публичния и частния сектор. От 2001 до 2007 година е главен секретар на областната администрация в Монтана, съобщиха от коалицията. Георгиев е един от основателите на партия Българска нова демокрация (БНД) през 2011 година, а от 2020 година до сега е председател на партия БНД. В последните четири мандата на местната власт в Монтана е общински съветник и зам.-председател на общинския съвет. Коалиция „Синя България“ издига осем кандидати за депутати в 12 МИР-Монтана.
4. Водач на листата на КП „Ние гражданите“ в 12 МИР-Монтана е Искрен Дилов. Коалицията издига трима кандидати за депутати в региона.
6. Водач на листата на ПП „Български гласъ“ в 12 МИР-Монтана е Тереза Милкова. Партията издига петима кандидати за депутати в региона.
7. Водач на листата на КП „Коалиция на розата“ в 12 МИР-Монтана е Васил Младенов. Коалицията издига петима кандидати за депутати в региона.
8. Водач на листата на КП „Център“ в 12 МИР-Монтана е Евелина Петкова. Коалицията издига седем кандидати за депутати в региона.
9. Водач на листата на КП „Солидарна България“ в 12 МИР-Монтана е Невена Петрова. Коалицията издига шестима кандидати за депутати в региона.
10. Водач на листата на ПП „Единение“ в 12 МИР-Монтана е Галя Иванова. Партията издига четирима кандидати за депутати в региона.
11. Водач на листата на ПП „Българско национално обединение“ в 12 МИР-Монтана е Методи Бъчваров. Партията издига двама кандидати за депутати в региона.
12. Водач на листата на ПП „Възраждане“ в 12 МИР-Монтана е Петър Николаев Петров. Той е на 41 години, по образование е юрист. Петров зам.-председател на партия „Възраждане“, народен представител в 47-то, 48-то и 49-тото народно събрание, съобщиха от партията. Като юрист практикува в сферата на гражданското съдопроизводство – с опит в делата за вреди от непозволено увреждане, в корпоративното право и вещноправните сделки. В последните три парламента е сред най-активните депутати, като е задал множество въпроси на министри, направил е изказвания и коментари. В Монтана е сред инициаторите на подписка за провеждане на местен референдум за бъдещето на язовир „Огоста“. В листата на партията в Монтана са включени осем кандидати за народни представители.
13. Водач на листата на ПП „Морал, единство, чест“ в 12 МИР-Монтана е Антоанета Линкова. Партията издига петима кандидати за депутати в региона.
14. Водач на листата на КП „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ е Ванина Вецина. Тя има инженерно образование, завършила е също „Международни отношения и бизнес“ Вецина е досегашен депутат и бивш областен управител на Монтана в периода януари-август 2022 година, съобщиха от коалицията. Работила е като експерт в Министерството на земеделието, в банковата сфера и в сферата на оценяването на недвижими имоти, където е европейски признат експерт. В близкото минало Ванина Вецина развива успешно семеен бизнес. В листата на коалицията са включени осем кандидати.
15. Водач на листата на ПП „Народна партия истината и само истината“ в 12 МИР-Монтана е Христина Николова. Партията издига двама кандидати за депутати в региона.
16. Водач на листата на ПП „Български възход“ в 12 МИР-Монтана е Красимир Русимов. Той е на 58 години, роден е в град Бойчиновци, има висше инженерно и икономическо образование. Русимов има 28-годишен стаж в банковата сфера, от които 20 е мениджър, съобщиха от партията. В листата са включени осем кандидати.
17. Водач на листата на КП „Граждански блок“ в 12 МИР-Монтана е Бисер Петров. Партията издига шестима кандидати за депутати в региона.
18. Водач на листата на ПП „Общество за нова България“ в 12 МИР-Монтана е Пламен Мирчев. Партията издига двама кандидати за депутати в региона.
19. Водач на листата на КП „Левицата!“ в 12 МИР-Монтана е Цветослава Гълъбова. Партията издига шестима кандидати за депутати в региона.
20. Водач на листата на ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ в 12 МИР-Монтана е Евтим Лозанов. Партията издига седем кандидати за депутати в региона.
21. Водач на листата на ПП „Ние идваме“ в 12 МИР-Монтана е Деян Стоев. Партията издига двама кандидати за депутати в региона.
22. Водач на листата на КП ГЕРБ-СДС е лидерът на СДС Румен Христов. Той е сред основателите на СДС и 35 години вече е в политиката. От шест години е председател на СДС, бил е два пъти министър на земеделието в служебни правителства, бил е заместник-министър, съветник на бившия президент д-р Желю Желев, главен секретар на президентството при Петър Стоянов. Доктор по икономика, университетски преподавател, съобщават от СДС на сайта си. В листата на коалицията са включени осем души.
23. Водач на листата на ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“ в 12 МИР-Монтана е Йонка Иванова. Партията издига петима кандидати за депутати в региона.
24. Водач на листата на КП „БСП за България“ е Велизар Енчев. Той е роден през 1953 година, български журналист и политически коментатор. Бивш офицер от разузнавателните служби, университетски преподавател, дипломат и общественик, съобщиха от предизборния щаб на коалицията. В 12 МИР-Монтана БСП за България издига листа с осем кандидати за депутати.
25. Водач на листата на ПП „Величие“ в 12 МИР-Монтана е Милен Сибинов. Партията издига четирима кандидати за депутати в региона.
26. Водач на листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ в 12 МИР-Монтана е Софрони Захариев. Партията издига седем кандидати за депутати в региона.
27. Водач на листата на ПП „Пряка демокрация“ в 12 МИР-Монтана е Валери Ценков. Партията издига един кандидат за депутат в региона.
28. Водач на листата на ПП „Движение за права и свободи“ в 12 МИР-Монтана е Димитър Аврамов от Монтана. Той е на 47 години, бил депутат от региона от ГЕРБ до 2012 година и от ДПС няколко пъти след това. Завършил е средно образование гимназия за преподаване на чужди езици и висше финанси и мениджмънт, съобщиха от партията. В миналото се занимава с частен бизнес в сферата на земеделието и преработката на птиче месо, след избирането му за депутат фирмите му са поети от негови роднини. ДПС в област Монтана издига листа с осем кандидати за депутати.
29. Водач на листата на ПП „Зелено движение“ в 12 МИР-Монтана е Теодор Антонов. Партията издига шестима кандидати за депутати в региона.
30. Водач на листата на ПП „За Велика България“ в 12 МИР-Монтана е Пламен Бенински. Партията издига шестима кандидати за депутати в региона.
31. Водач на листата на ПП „Български съюз за директна демокрация“ в 12 МИР-Монтана е Ива Иванова. Партията издига двама кандидати за депутати в региона.
32. Водач на листата на КП „Неутрална България“ в 12 МИР-Монтана е Румен Ерменков. Партията издига осем кандидати за депутати в региона.
Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари