Кои са водачите на листи в 22 МИР – Смолян

Общо 131 кандидати за народни представители в 31 листи са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни в 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолянски. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова.
От регистрираните листи 20 са на партии и 11 – на коалиции.
Кандидатите за народни представители ще се надпреварват за четири депутатски места от 22-ри многомандатен избирателен район.
Шест от партиите и коалициите са с пълни листи с по осем кандидати. Две партии – „Велика България“ и „ВМРО – Българско национално движение“, са с по един кандидат.  
От кандидатите за народни представители 38 са жени и 93-ма – мъже.
Подредбата е според номера на бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“, която издига пълна листа от осем кандидати, е Андрей Кадишев. Роден е в село Баните през 1966 г., съобщи за БТА Кадишев. Завършил е средно образование в родното място, след което Учебно промишлен комплекс в смолянския квартал Устово, профил – „Промишлена електроника“. Приет е за студент в Технически университет – Варна, специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ с профил „Металорежещи машини и роботика“. След дипломирането работи като управител на „Автостопанско предприятие“ – Баните. По-късно работи дълги години в частния сектор като ръководител транспорт. През 2011 г. започва работа в Националната електротехническа компания като „Монтьор, ремонт машини и оборудване“. През 2021 г. е назначен за заместник областен управител. През 2022 г. е секретар на областната администрация. В момента отново работи в Националната електротехническа компания. Има две дъщери.
2. Водач на листата на партия „Глас народен“, която е от трима кандидати, е Соня Илиева.
3. Водач на листата на партия „Синя България“, която е от четирима кандидати, е Емил Руженов.
4. Водач на листата на коалиция „Ние гражданите /Българска пролет, Кой, БРСП, Нация/“, е Максим Велков.
5. Водач на листата на партия „Български гласъ“, която е от двама кандидати, е Александър Каров.
6. Водач на листата на „Коалиция на розата“, която е от четирима кандидати, е Тихомир Василев.
7. Водач на листата на коалиция „Център“, която е от петима кандидати, е Анастас Караджов. За БТА той съобщи, че е роден в Смолян през 1989 година. Завършил е Природоматематическата гимназия „Васил Левски“ в града през 2008 г., специалност „Математика и информатика с немски език“, където в продължение на три години е председател на ученическия съвет. Завършил е кинезитерапия в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Бил е общински съветник в Общински съвет – Смолян. Семеен с една дъщеря.
8. Водач на листата на ПП „Солидарна България“, която е от шестима кандидати, е Севдие Кабакова.
9. Водач на листата на партия „Единение“, която е от четирима кандидати, е Андрей Андонов.
10. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“, която е от двама кандидати, е Радослава Тодорова.
11. Водач на листата на партия „Възраждане“, която е от осем кандидати, е Ангел Георгиев. Той е на 36 години, родом от Видин, е видно от информация на официалния сайт на партията. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий“. През 2014 г. става един от учредителите на “Възраждане” и член на Организационния съвет, както и областен координатор на “Възраждане” за областите Пловдив и Смолян. Работи за редица големи компании, в аутсорсинг сферата, комуникационните системи и управлението на човешки ресурси и големи групи от хора. Георгиев е бил народен представител от парламентарната група на “Възраждане” в 47-то, 48 и 49-ото Народно събрание.
12. Водач на листата на партия „Морал, Единство, Чест“, която е от петима кандидати, е Стоян Ковачев.
13. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, която е от осем кандидати, е Михал Камбарев. По информация от сайта на „Продължаваме промяната“ той е роден в Смолян в семейство на учители. До седемгодишна възраст живее в Смолян, след което се мести в Рудозем. В 8-ми клас се връща в Смолян, където получава и средното си образование в ГПЧЕ „Иван Вазов“. Завършил е „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Климент Охридски. През 2014 г. печели пълна стипендия, която му осигурява място сред 30 българи, избрани да преминат през интензивна програма в сферата на бизнес развитието в американските градове Бостън, Ню Йорк и Сан Франциско. В продължение на седем години Михал Камбарев работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в помощ на редица общини по света. Народен представител и зaместник-пpeдceдaтeл нa Koмиcиятa пo пpeвeнция и пpoтивoдeйcтвиe нa ĸopyпциятa и члeн нa Koмиcиятa пo иĸoнoмичecĸa пoлитиĸa и иновации.
14. Водач на листата на партия „Народна партия истината и само истината“, която е от трима кандидати, е Огнян Симеонов.
15. Водач на листата на партия „Български възход“, която е от четирима кандидати, е Митко Димитров.
16. Водач на листата на коалиция „Граждански блок“, която е от четирима кандидати, е Камен Христов.
17. Водач на листата на партия „Общество за нова България“, която е от двама кандидати, е Светослав Савелев.
18. Водач на листата на партия „Левицата!“, която е от четирима кандидати, е Бойчо Мошев.
19. Водач на листата на „Партия на зелените“, която е от двама кандидати, е Любомир Кьосев.
20. Водач на листата на партия „Ние идваме“, която е от четирима кандидати, е Гънчо Гънчев.
21. Водач на листата на коалиция „ГЕРБ – СДС“, която е от осем кандидати, е Красимир Събев. Според публикуваната информация в официалния сайт на ГЕРБ – Смолян, той е роден на 30 декември 1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Три години е бил заместник-директор по медицинските дейности в областната болница. Бил е депутат в 44-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Представител на гражданската квота. Има едно дете.
22. Водач на листата на партия „Български национален съюз – Нова демокрация“, която е от четирима кандидати, е Петър Виденов.
23. Водач на листата на коалиция „БСП за България“, която е от осем кандидати, е Емил Хумчев. По информация от официалния сайт на БСП той е роден  през 1975 г. в Златоград. Възпитаник е на СПТУ по туризъм в Смолян.  Бакалавър по специалността “Организация и управление на туристическото  обслужване” и магистър по “Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската дейност” от Югозападния университет “Неофит Рилски” – Благоевград. Хумчев е бивш областен управител на Смолян.
24. Водач на листата на партия „Величие“, която е от четирима кандидати, е Кристиан Карабельов.
25. Водач на листата на партия „ВМРО – Българско национално движение“, която е от един кандидат, е Никола Киряков.
26. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“, която е от един кандидат, е Валери Ценков.
27. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи – ДПС“, която е от осем кандидати, е Хайри Садъков. По информация на официалния сайт на ДПС той е роден на 18 декември1970 г. в гр. Златарица, обл. Велико Търново. Висшето си образование, образователно-квалификационна степен „Магистър по икономика“,  завършва във ВСУ „Черноризец Храбър” – град Варна – РЦИО град Смолян- специалност „Икономика / Кръгова икономика”.    
28. Водач на листата на партия „Зелено движение“, която е от петима кандидати, е Борислав Сандов. Роден е на 16 декември 1982 г. в Мадан, по информация на официалния сайт на „Демократична България“. Завършва гимназия по туризъм в Смолян, след което завършва бакалавър по география и магистратура по управление на хидроклиматичните ресурси в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2009 г. Борислав Сандов е координатор за Коалиция за климата – България и координатор на кампаниите за Фондация за околна среда и земеделие. В периода 2010-2012 г. работи като организационен секретар на организацията „Биопродукти“. Депутат в 45-ото Народно събрание от „Демократична България“ от 25 МИР София. Депутат в 46-ото Народно събрание от „Демократична България“. Бил е вицепремиер и министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков.
29. Водач на листата на партия „За велика България“, която е от един кандидат, е Павлина Влъчкова.
30. Водач на листата на партия „БСДД – Български съюз за директна демокрация“, която е от двама кандидати, е Невена Георгиева.
31. Водач на листата на Коалиция Неутрална България (Русофили и комунисти), която е от четирима кандидати, Петър Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари