Композиторът Щерион Пилидов пуска авторски сингъл „Последното цвете“

Композиторът Щерион Пилидов пуска авторски сингъл „Последното цвете“. „Тази песен е в мислите ми още от края на 2015 година, когато се случи една от най-големите терористични атаки във Франция. Тогава неизбежно звучаха думи като разруха и война. Думи, които очевидно са също толкова актуални и днес. Точно те са отправната точка за посланието на песента“, казва Щерион Пилидов. Той е познат от работата си с Поли Генова, Йоана Драгнева, Ирина Флорин, Деси Добрева, Камелия Тодорова, „СкандаУ“, „Ритон“. 
Мелодичните фрази на „Последното цвете“ претърпяват няколко трансформации от първоначалния си вариант. „Дълго се колебаех как точно да звучи тази песен, как да отразява огледално чувството на тъга и самота. В края на 2022 година обаче, малко след раждането на дъщеря ми, намерих търсената хармония“, разказва Пилидов.
За визуалната история на  „Последното цвете“ музикантът се доверява на Радостин Събев-Шошо, с когото са единодушни, че видеоклипът трябва напълно да отразява утопичната минималистична реалност, за да живее в синхрон с музиката. Музиката, аранжиментът и текстът са на Щерион Пилидов. Всички инструменти са записани на живо. Участват Юлиан Янев – пиано, Мартин Профиров – барабани, и Емилио Мархолев – бас, както вокалистките Теодора Радилова и Мария Георгиева-Mia D.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари