Концерт, лятна кино вечер и вход свободен ще има в Националният военноисторически музей в Европейската нощ на музеите

Националният военноисторически музей (НВИМ) се включва в инициативата „Европейска нощ на музеите“ с вход свободен за външната и постоянната хронологична експозиция, концерт и лятна киновечер под звездите, съобщават от екипа на музея. 
„В късните часове на деня посетителите ще имат възможността да разгледат една от най-богатите музейни колекции в страната, да преоткрият малко известни факти за емблематични експонати и да съхранят спомена от тазгодишното издание на нощта на музеите със селфи в специално обособен за целта кът“, разказват от НВИМ.
Те отбелязват, че представителният оркестър на Националната гвардейска част ще изнесе концерт с популярни произведения от богатия си репертоар.  По-късно същата вечер ще бъде прожектиран филмът „Врагове“ (2017) на режисьора Светослав Овчаров с участието на Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Стефан Мавродиев. Лентата разказва за събития от пролетта на 1913 г. по време на Балканската война, когато турски и български войници от врагове стават съюзници. При неблагоприятни метеорологични условия прожекцията ще се осъществи на закрито, в киносалона на музея, уточняват от музея. 
Те допълват, че в нощта на музеите участват с отворени врати и специални програми и филиалите на Националния военноисторически музей – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморският музей във Варна и Музеят на авиацията в Крумово.
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари