Концерт на Плевенската филхармония и маестро Йордан Камджалов даде старт на съпътстващата програма на оперен сезон „Сцена на вековете“

Концерт на Плевенската филхармония и маестро Йордан Камджалов даде старт на съпътстващата програма на Летен оперен сезон „Сцена на вековете“, който се провежда във Велико Търново. Солист на програмата „Музикална магия“ беше кларинетистът Атанас Маринов – българин, който живее в Швейцария и е подкрепен от фондация „Йордан Камджалов”.
Публиката в Летния театър на старата столица чу шедьоври от класиката и романтизма. Концертът включваше произведения от Панчо Владигеров, Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски, както и препратки към българския фолклор.
Вечерта приключи със среща за автографи и снимки. На нея всеки можеше да закупи дискове и книгата на Йордан Камджалов, озаглавена „Дързост“, приходите от която са дарение за културно-просветните дейности на фондация „Йордан Камджалов“.
Фондацията е създадена през 2010 година, за да организира и провежда ежегодни национални конкурси за подпомагане на млади творци. Нейната мисия е свързана с утвърждаването на българския талант и международния културен престиж на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари