Концерт събира на една сцена Разградската филхармония и млади дарования от музикалната школа „Илия Бърнев“

Симфониците от Разградската филхармония „Димитър Ненов“ ще излязат на една сцена с възпитаници на музикалната школа „Илия Бърнев“ към Народно читалище „Развитие 1869“ на 12 юни. В най-новата продукция на Театрално-музикалния и филхармоничен център (ТМФЦ) „Заедно на сцена“ ще участват и деца от вокалната школа „Въртележка“, съобщиха от ТМФЦ в Разград.
Съвместният концерт на професионалните музиканти и младите таланти ще бъде в залата на Филхармонията. В ролята на солисти на симфоничния оркестър ще таланта си ще покажат възпитаниците на музикалната школа „Илия Бърнев“ Деян Денчев, Никол Димитрова, Славена Петкова, Джансу Чакалова, Фатме Топчева, Диляра Назиф и певците от вокалната група „Въртележка“. За много от младите разградски музиканти това ще е дебют с оркестър.  
Публиката ще може да се наслади на своеобразна музикална разходка с произведения от барока до съвремието. В програмата са включени части от концерти и концертни пиеси от Вивалди, Моцарт, Григ, Ненов. Също така се прави препратка между композитора архитект Димитър Ненов и творбата на Карл Дженкинс, именувана „Паладио” в чест на големия архитект от епохата на Възраждането Андреа Паладио. В залата ще прозвучат и песните „Притури се планината“ и „Моя страна, моя България”.
Проектът „Заедно на сцена“ е нова форма на годишния концерт на музикална школа „Илия Бърнев“, творческа среща на младите таланти и професионалните музиканти. Концертът се посвещава на 155-ата годишнина от основаването на Народно читалище „Развитие 1869“, каза секретарят на културната институция Виолета Антонова. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари