Конференция, посветена на безопасността и здравето при работа, ще се състои в Бургас

Рекламирай в beZpartien.bg

Конференция „Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква“, посветена на безопасността и здравето при работа, ще се проведе в Бургас. Това съобщиха от Изпълнителна агенция (ИА) „Главна инспекция по труда“.  
Повод за конференцията е проведената в началото на месец февруари информационна кампания по инициатива на агенцията, с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, посветена на трудовия травматизъм. Събитието в Бургас ще бъде на 28 февруари, от 15:00 ч. в сградата на Областната администрация.
За да разширим обсъждането на този проблем, със заместник-министъра на труда и социалната политика Гинка Машова, изразихме желание форумът да прерасне в регионални конференции, на които на областно ниво да се обсъди трудовият травматизъм, най-честите причини, водещи до него, както и възможните съвместни действия относно превенцията му и добри практики, заяви изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда“ инж. Гинка Асенова, цитирана от пресцентъра на агенцията.
Данните на Главната инспекция по труда сочат, че общо 157 са трудовите инцидента, довели до смърт през 2023 г. От тях 92 са пътнотранспортни произшествия или нетравматични събития. С вероятна инвалидност или тежко нараняване са 85 случая, а 304 са довели до временна неработоспособност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *