Конференция за сътрудничеството между образователната система и бизнеса ще се проведе във Варна днес

Рекламирай в beZpartien.bg

Програма „Развитие на човешките ресурси“ (ПРЧР), Областната администрация – Варна и Икономическия университет – Варна организират днес конференция на тема „Време е за ъпдейт“, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Събитието ще се състои в Аулата на Икономическия университет от 10:00 ч. Форумът ще бъде открит от министъра на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова. Входът за посещение на събитието е свободен, посочиха от МТСП. 
Основна цел на конференцията е стимулиране на тясното сътрудничество между образователната система и бизнеса за подготовка на кадри за бъдещия пазар на труда. Участие във форума ще вземат още заместник-министърът на труда и социалната политика в оставка Николай Найденов, ръководителят на Управляващия орган на ПРЧР Цветан Спасов, представители на академичната общност, на национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите. Следобедната програма е посветена на големите работодатели не само в региона на Варна, но и в цялата страна. Те ще представят пред студентите своето виждане за уменията, от които бизнесът има нужда и в които е готов да инвестира. 
Събитието е заключително за Националната кампания „Време е за ъпдейт“ – част от Европейската година на уменията. Форумът ще се предава на живо във Фейсбук тук. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *