Контейнери за текстилни отпадъци вече има и в кварталите „Въбел“ и „Бряг“ на Търговище

Два нови контейнера за текстилни отпадъци са разположени в кварталите „Въбел“ и „Бряг“ в Търговище. Във „Въбел“ съоръжението е монтирано срещу кметството, на ул. „Д-р Петър Берон“. В „Бряг“ контейнерът се намира на ул. „Велес“, съобщават от общинския пресцентър. 
Контейнерите са идентични с вече поставените в Търговище. Те са в бял и зелен цвят и са с вместимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част е описан начинът на употреба.
В контейнерите може да се изхвърлят облекло, аксесоари, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси и други изделия от текстил и кожа. 
Важно изискване е всички текстилни или кожени предмети да бъдат предварително опаковани в затворена торба или плик. Поставянето на ненужните дрехи и обувки в контейнерите става чрез барабанен механизъм, който ограничава достъпа до вътрешната част на съоръжението. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнерите.
Заедно с новите, общият брой на контейнерите за текстил в Търговище става 14. Списък на всички точки, в които са разположени те, е публикуван в сайта на Община Търговище.
Както БТА съобщи, от контейнерите за дрехи в Търговище през миналата година са оползотворени 69,5 тона текстил. Най-голямо количество е събрано през август, когато са рециклирани 8,2 тона текстил. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари