Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бургас

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта са намерени при митническа проверка на пристанище Бургас, съобщиха от Агенция „Митници“. 
Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция за приходите.
На 1 май 2024 г. митнически служители селектират по метода „анализ на риска“ за първичен контрол няколко контейнера, пристигащи от Китай. 
При единия от контейнерите е установено двойно дъно, а при другия – тайник в страницата. В тях митническите служители открили шест палета и три бидона, пълни с различни стоки. Установено е, че укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида. Наред с битови стоки като чинии, прибори и друга посуда, малки домакински електроуреди, столове, пуфове, чадъри за слънце и други, са намерени и различни артикули, представляващи механично и електронно оборудване за яхта, различни специализирани измервателни прибори и инструменти.
По първоначални данни стойността на откритите контрабандни стоки, сред които преобладава яхтеното оборудване, е над 100 000 лева. 
Работата по случая продължава.
БТА припомня, че в края на март близо 170 килограма кокаин бяха открити в контейнер с банани на бургаското пристанище.  Контейнерът беше част от товар, пристигнал от пристанище Еквадор с контейнеровоз „Мадисън 2“. Пътувал е по маршрута Еквадор – Панама – Малта – Джоя Тауро – Пристанищен комплекс Бургас. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари