Котел ще бъде домакин на планински маратон през септември

Рекламирай в beZpartien.bg

Котел ще бъде домакин на планински маратон през септември, съобщиха от общинския пресцентър. Това стана ясно след среща между кмета на община Котел Коста Каранашев, двукратния световен шампион по планинско бягане на къса и на дълга дистанция за ветерани от Португалия 2023 година Шабан Мустафа и експерта по трасиране на планински маршрути Алексей Василев.
Старт-финалът на най-новата спортна проява на Община Котел ще бъде на площад „Възраждане“. В нея могат да участват бегачи от цяла България, без значение от тяхната възраст. Трасетата, по които те ще преминат, са с дистанции – 10, 21, 42 и 65 км., а задължителното условие за тези, които ще бягат на дълги дистанции, е да имат навършени 18 години.
Организаторите на есенния планински маратон очакват в него да се включат хора от цялата страна. Сред тях, освен Шабан Мустафа, спечелил Софийския маратон през 2012 година, ще участват и други известни български планински бегачи.
Намерението на кмета на Котел е едно от трасетата на планинския маратон след време да се преведе за нуждите на любителите на маунтин байк в общината.
Шабан Мустафа от години е редовен участник в Планинския маратон „Хайдушки пътеки“ край Сливен. През 2017 г. той постави постави рекорд за скоростно изкачване на Хайдушката пътека в сливенската планина – 23 минути и 53 секунди. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *