Красотата на природата могат да представят чрез снимки ученици от Разград и областта във фотоконкурс

Центърът за ученическо техническо и научно творчество в Разград предизвиква млади фотографи от града и областта да запечатат в кадър живата природа. Творческата проява се провежда за 16-та поредна година със съдействието на дирекция „Екология, ред и сигурност“ в Община Разград, съобщиха от общинската администрация. 
Фотоконкурсът е в две направления – „Красотата на природата“ и „Нашите приятели – животните“. Целта на регионалния конкурс е да даде възможност на децата и младежите да изразят своето отношение към фотографията и красотата на природата и да се стимулира творческото мислене и изявата им. Снимките трябва да отразяват красиви места от природата, природни забележителности, цветя, растения, които са впечатлили учениците. Чрез фотосите си децата могат да покажат още миговете, споделени със семейството и приятелите сред природата, уюта на родното място, домашните любимци, които им носят усмивки и радост.
В конкурса могат да участват ученици от първи до 12 клас, разпределени в три възрастови групи. Всеки участник има право да изпрати до три снимки в двете направления. Допускат се допълнителни обработки само по отношение на яркост и контраст на снимките, не се допускат колажи, както и снимки, съдържащи надписи и графики.
Пълният регламент на фотоконкурса е публикуван на интернет страницата на Община Разград, секция ЦУТНТ. 
Миналогодишното издание на конкурса на тема „Живата природа“ вдъхнови близо 40 млади фотографи от Разград и Исперих.
Отчитането на творческата надпревара съвпада с откриването на 1 юли на екологичната инициатива „Еколято”, имаща за цел да създаде у учениците отговорно отношение към заобикалящата ги среда. Тя е насочена към ученици от четвърти до осми клас, които в три смени от по две седмици ще имат екологични дейности на открито, ще участват в здравни беседи, посещения на обекти с историческо и екологично значение, ще участват и в Детска академия по безопасност на Областната дирекция на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари