Краткотрайно покачване на речни нива може да има в резултат на валежи днес

Рекламирай в beZpartien.bg

В резултат на валежи в следобедните и вечерните часове днес ще има краткотрайни или незначителни повишения на речните нива в планинските части от Дунавски и Източнобеломорски басейн, южночерноморските реки и Западнобеломорски басейн. За това информира Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в публикация на сайта си. 
От вечерните часове на 17 и на 18 ноември ще има повишения на речните нива в басейните, като по-значителни те ще са във водосборите на реките южно от Бургас. На 16 ноември 2023 г. опасни метеорологични явления не се очакват. Днес и през следващите два дни речните нива ще останат без съществени изменения, казват от МОСВ.
В петък сутринта, 17 ноември, ще е почти тихо и доста хладно, с минимални температури между 0 и 5 градуса, на места в низините видимостта ще е намалена. От запад облачността ще се увеличава, а след обяд ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цяла Западна България. Ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите ще се задържат почти без промяна. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна, сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *