Крайният срок за подаване на заявление в ЦИК за промени в състава и наименованието на регистрирана коалиция изтича днес

Партиите и/или коалициите подават заявление в Централната избирателна комисия (ЦИК) за извършване на промени в състава и/или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес, 4 май, съгласно хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни.
На брифинг на 30 април заместник-председателят на ЦИК Росица Матева каза, че документи за регистрация са подали 23 партии и 11 коалиции, и отбеляза, че на една партия е била заличена регистрацията. Останаха регистрирани и ще участват в изборите 22 партии и 11 коалиции. От тях една партия и една коалиция са регистрирани само за участие в изборите за народни представители, каза Матева.
За участие в изборите за членове на ЕП от България са регистрирани три инициативни комитета за издигане на трима независими кандидати.
Съгласно хронограмата, до 7 май партия или коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията ѝ за участие в изборите.
До 17:00 ч. на 7 май партиите, коалициите и инициативните комитети правят предложения до ЦИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на ЕП, както и до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари