Криминалисти от Разград задържаха двама криминално проявени и осъждани мъже с незаконни оръжия и екстази

Криминалисти от Разград задържаха двама криминално проявени и осъждани мъже с незаконни оръжия и екстази, съобщи говорителят на Областната дирекция  на МВР Илияна Георгиева. Специализираната полицейска операция е проведена на територията на четири областни дирекции на МВР – Разград, Варна, Русе и Силистра. 
В хода на образуваното досъдебно производство е извършено претърсване в частен имот в Разград, обитаван от единия от мъжете – 54-годишен. Намерени и иззети са два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях. При претърсването на два адреса във Варна и един в силистренското село Цар Самуил не са установени забранени от закона вещества и предмети, уточни Георгиева. 
След извършено претърсване в имота на другия мъж – 52-годишен, в Русе са открити и иззети пакетирани в полиетиленови пликове хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят с общо тегло 1235 грама, реагиращи положително на метаамфетамин, сумата от 60 000 лв, 4635 долара, 1540 евро, пет монети от жълт метал, два предмета от бял метал с неправилна форма, предмет с островърха форма, приличащ на острие с копие, с дължина 40 см и военна димка. При претърсвания на други адреси в Русе са намерени и иззети 1606 броя боеприпаси с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, три револвера, газов пистолет и метална кутия с барут, посочи говорителят на Областната дирекция.
В сградата на Районно управление – Разград е задържан 54-годишният разградчанин, а съучастникът му е задържан в Районното управление – Исперих. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми, допълни Илияна Георгиева. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари