“Културата и изкуството като част от образованието на децата” е темата на онлайн инициативата “Е-академия“ на издателство Клет през май

Българската актриса, позната от екрана и сцената – Луиза Григорова-Макариев, ще се включи в онлайн инициативата Е-академия, организирана от издателство “Клет България”. Събитието ще се състои на 15 май (сряда) и е посветено на темата “Културата и изкуството като част от образованието на децата”, съобщават от пресцентъра на издателство “Клет България‘‘.
Ще се обсъждат въпроси, свързани с възпитанието на вкус и отношение към киното и всички сценични изкуства у младежите, и как могат да бъдат насърчени да развиват своите творчески заложби. 
Онлайн инициативата Е-академия цели да среща българските учители и директори с известни личности, специалисти и лидери на мнение, които да предадат своя опит и гледна точка по актуални теми и такива, свързани с личностното развитие. Форматът обогатява както професионално, така и емоционално. Инициативата се провежда от 2020 г., като до момента се е състояла 27 пъти. Сред най-вдъхновяващите гости са Теодора Духовникова, Мадлен Алгафари и Десислава Стоянова, отбелязват от издателството.
Всеки, който желае да се включи в дискусията, може да заяви предварително своето участие. 
“Възпитаването на децата в култура и изкуството трябва да започне от най-ранна детска възраст. То е неизменна част от изграждането на ценностната им система; от изграждането им като хора. Има прекрасни детски постановки и концерти, които са подходящи дори за невръстни бебета”, коментира Луиза Григорова-Макариев. 
През тийнейджърските си години Луиза Григорова започва да се занимава професионално с моделство. Кандидатства в Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) “Кръстьо Сарафов”, където завършва специалност “Актьорство за драматичен театър” в класа на проф. Пламен Марков. Участва в множество театрални постановки, сериали и филми с главни роли. Номинирана е за ”ИКАР” през 2016 г. за водеща женска роля – на Евридика в ”Евридика в подземния свят”. Играе в много български филми и сериали, сред които “Корпус за бързо реагиране 2”, “Диви и щастливи” и “Стъклен дом”. Участва от самото начало в проекта “Поетите”, в който заедно с други свои колеги представят едни от най-хубавите български стихове. 
Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. „Клет България“ е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари