beZpartien

„Лакомият змей“ е премиерният спектакъл за деца на плевенския театър

Рекламирай в beZpartien.bg

„Лакомият змей“ по Тери Джоунс е премиерният спектакъл за деца на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Драматизацията е на Милена Мавродинова.
„Разказваме за един много лаком змей и едно момченце, което е много мързеливичко и обича само да яде. Те в крайна сметка стават приятели, но как ще завърши историята, децата ще разберат, ако дойдат на премиерата или на по-нататъшните ни представления“, каза пред БТА Мавродинова. 
По думите й спектакълът е тип образователен театър. По лек и хумористичен начин се насочва вниманието на децата, а и на техните родители, към правилното и здравословно хранене, към това да не посягаме по-често към сладкишите, а да предпочитаме плодовете и зеленчуците.
„В последно време не само децата, но и ние големите забравяме какво значи здравословно хранене и общо взето хапваме не само нещо, което ни е вкусно, но и нещо набързо, само, за да има“, смята Мавродинова.   
Сценографията е на Христина Стоилова, а музиката на Михаил Джамбазов. В ролите са ангажирани актьорите Дориана Гълъбова, Мариела Богданова и Мариан Дулчев.
Първите премиерни представления на „Лакомият змей“ са днес от 11:00 и от 13:00 часа в камерна зала. През октомври спектакълът ще има нови срещи с детската публика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *