Левент Чаушев, издигнат от партия ГЕРБ, печели частичните местни избори за кмет в хаджидимовското село Теплен

Левент Чаушев, издигнат от партия ГЕРБ, печели частичните местни избори в хаджидимовското село Теплен, показва справка на официалния сайт на Общинска избирателна комисия (ОИК) – Хаджидимово. През вчерашния ден в Теплен се проведе балотаж на частичния местен вот за избор на кмет на кметство. За Левент Чаушев са гласували 137 избиратели, а за неговия опонент на балотажа – Светослав Арнаудов, издигнат от ДПС, са гласували 131 избиратели, каза за БТА председателят на ОИК – Хаджидимово Даниела Бойкова – Банева.
До избора на кмет на кметство Теплен се стигна, след като на 9 февруари тази година до ОИК – Хаджидимово е постъпил сигнал, че избраният през есента на 2023 г. кмет на Теплен Левент Чаушев не е предприел действия по заличаване на фирма в едномесечен срок от встъпването си в длъжност. След установено забавяне в заличаването на фирмата, ОИК – Хаджидимово прекрати пълномощията на Левент Чаушев и подаде решенията в Централната избирателна комисия, а те съответно – до президентството, посочи Даниела Бойкова – Банева. 
На балотажа за избор на кмет на кметство в Теплен са гласували 73,13% от избирателите, което е с 5% повече, спрямо избирателната активност на първия тур на частичния местен вот, когато бе отчетена 68,48% избирателна активност. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари