Левицата трябва да направи всичко възможно да се яви обединено на изборите за Европейски парламент и Народно събрание, каза Петър Мутафчиев

Левицата трябва да направи всичко възможно да се яви обединено на изборите за Европейски парламент и Народно събрание. Това каза Петър Мутафчиев от БСП. Националният съвет на БСП ще подреди днес листите за изборите за Европейски парламент и за Народно събрание. Не може да се явим с пет листи. Още утре това ръководство трябва да направи всичко възможно да събере всички формации, които заявиха, че трябва да се явят на избори и да ги обедини около идеите на социализма, това е първата задача, коментира Мутафчиев.
Второто предизвикателство е да изберем най-достойните и уважавани хора в страната. Хора с позиции във външната политика на България и в ЕС, добави той. Европейският парламент е по-различен от този в България. Там няма законодателна инициатива, търси се съгласуване между отделните формации и държави, за да се стигне до правдиво законодателство за всички в ЕС. Надявам се, че ще разберат и това предизвикателство и не личните интереси на определена група ще надделеят, че да бъдат на призивните места в листите, обясни Мутафчиев.
Ръководството никога не бива да убива оптимизма в нас, защото това е най-лошото, смята той. „Бъдете малко хрисими, победи, които демонстрирате като в София, те не са победи, те са падения“, призова Мутафчиев. Те разделят, унищожават идея, която е крепила милиони български граждани в 130-годишната история на партията, каза още Петър Мутафчиев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари