Лидерът на ГЕРБ апелира за запазване на добрия политически тон и гаранции за сигурността и стабилността на българския народ след изборите

„Не може финансов министър да не знае, че бюджетът за пенсии няма нищо общо с държавния бюджет. Не вярвам, че това е истина. Ако си бил премиер и министър, знаеш как работи системата на Националния осигурителен институт и социалното министерство“, каза днес при откриването на кампанията за парламентарните избори в Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Коментарът му бе по повод изказването на бившия финансов министър Асен Василев, че служебният кабинет се опитва да открадне 100 млн. лева от българските пенсионери, като не направи планираното  11-процентно увеличение на пенсиите от 1 юли, а го намали на 10 процента.  
„Те знаят какво е реалното състояние на държавата и някой трябва да скалъпи август-септември новия бюджет. Прекрасно е това да са ГЕРБ и ДПС“, заяви Борисов. Той определи казаното от „Продължаваме промяна“ като неистина.
Борисов каза още, че се надява изборите да завършат с победа за ГЕРБ, защото по думите му хората са уплашени предвид случващото се в Украйна и Газа.
Лидерът на ГЕРБ апелира към опонентите си да смекчат политическия тон и да бъде направено най-доброто за стабилността и сигурността на българския народ.  
„Да се опитаме политическият тон да бъде на базата какво по-добро може да се направи. Трябва ни добрият резултат. Омръзна ми всеки политик да говори от името на хората. Вместо кампанията да върви, ние си търсим кусур. Няма да правим повече компромиси, защото партията не може да го понесе“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари