НачалоСвятЛидерът на Шотландската национална партия подаде оставка

Лидерът на Шотландската национална партия подаде оставка

Председателят на Шотландса национална партия Питър Мърел подаде оставка след като пое отговорност за подвеждането на те за действителния брой на членовете на партията, предаде . Питър Мърел е съпруг на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън.

Мърел заяви, че неговият случай се превърнат в отклоняване на вниманието от надпреварата за нов лидер на шотландската национална партия и, респективно, първи министър на Шотландия и затова се оттегля от поста си. Би Би Си обаче съобщи, че той е бил застрашен от гласуване на вот на недоверие. От партията потвърдиха, че се наблюдава голям спад на нейните членове, което бе отричано от Мърел. Той е много популярна фигура в партията и е неин председател от 1999 г.

В момента е в ход гласуването на партийните членове за наследник на Никола Стърджън като двама от кандидатите поставиха под въпрос независимостта на изборния процес.

Никола Стърджън коментира, че нейният съпруг е постъпил правилно като е подал оставка. Двамата са женени от 2010 година.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО