Литературно-художественият музей „Чудомир“ в Казанлък представя богата програма през месец май

Разнообразна програма подготвя екипът на Литературно-художествения музей (ЛХМ) „Чудомир“ в Казанлък през май, съобщи за БТА директорът на културния институт Добрина Матова. Тя включва няколко литературни представяния, прожекция на филм и концерт, а в началото на следващия месец в двора на музея ще се състои и летен базар. 
Програмата ще започне на 14 май с представяне на книгата на Стефка Станчева „Моите срещи с Бога“. На 16 май жители и гости на града ще се запознаят с книгата на проф. д.и.н. Милко Палангурски „Съграждането на модерна България, а съорганизатори на събитието са Исторически музей (ИМ) „Искра“ и Национален парк-музей (НПМ) „Шипка – Бузлуджа“. На 21 май ще бъде представена книгата на Стефка Дянкова „Споделени души“, а с музикален поздрав ще се включат Ния Христова и Цветина Нихтянова. 
На следващия ден музей „Чудомир“ ще бъде домакин на концерт на класическа китара с участието на възпитаници на Стефан Христов и Манчо Караилиев, а на 27 май в културния институт ще се състои фестивалът „Кино и вино“, на който ще бъде прожектиран филмът на казанлъшкия режисьор Петър Марчев „Апокалипсис до поискване“. След прожекцията е подготвена и творческа среща с екипа на филма. 
На 28 май журналистката Ирина Кирилова ще гостува в музея с книгата си с интервюта, публицистика и стихове „Закъснели срещи“, а участие в представянето ще вземат възпитаници на класа по поп пеене на Надя Тончева. 
Последното литературно представяне за месеца ще бъде на 30 май. То ще бъде на книгата на проф. д.и.н. Пенчо Пенчев „Стопанска България 1879 – 2008 г.“. Съорганизатори отново са ИМ „Искра“ и НПМ „Шипка – Бузлуджа“, а представящ ще бъде директорът на историческия музей д-р Момчил Маринов. 
ЛХМ „Чудомир“ подготвя разнообразна програма и по повод Европейската нощ на музеите на 18 май, каза още Добрина Матова. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари